Workshops

Kaarten maken


In onze workshopruimte zijn we sinds september 2009 begonnen met kaarten maken op de dinsdagmiddag, om de week.
Ieder van jullie heeft een speciale voorkeur voor de techniek en de stijl van de kaart en we hopen daar op te kunnen inspringen en met z’n allen verrassende ideeën op te doen en van elkaar te kunnen leren.
Per middag is er plaats aan de tafel voor 8 workshoppers en we streven er naar om elke twee weken een of meerdere kaarten te maken. We starten dan om 13:30 uur en zullen doorgaan tot 15:30/16:00 uur, al naar gelang de moeilijkheidsgraad. Mocht er een middag vol zitten, of je kunt (een keer) niet op dinsdagmiddag, dan plannen we samen een nieuwe dag en datum.
De kosten zijn €6,=* per middag voor één kaart en als je nog een extra kaart wil en kan maken kost dat €1,= per kaart extra. Dit is inclusief alle materiaal en gebruik van mallen en machines.

* Als de gekozen kaart meer of duurder materiaal nodig heeft, passen wij de basisprijs aan.

Fimokralen maken

Fimoklei is een zachte klei die in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen is. Tijdens onze workshop laten we je zien hoe je een ‘cane’ kunt maken, waarna je er mooie kralen van kunt vormen. Deze kralen worden afgebakken en daarna gelakt. Je kunt er voor kiezen deze dan tot een ketting of armband te rijgen.

Fimokralen Fimo workshop
Een workshop bestaat uit (ten minste) 2 middagen of avonden van 2,5 uur lang. De kosten zijn €6,= per dagdeel, exclusief materiaalkosten. Per workshop kunnen er maximaal 6 personen werken aan de tafel en met de beschikbare gereedschappen.
Ook leuk voor een vrijgezellenfeest!

Haken

Na de vraag van enkele workshopdeelnemers, zijn we nu ook begonnen met workshops in haken. Sommigen zagen al eens de 'amigurumi's', taartjes, uiltjes, enz. en willen dat nu zelf proberen te maken. Dat kan!
Op woensdagavond zijn we workshops gestart met de beginselen van het haken; het opzetten van de steken, de verschillende steken haken en eventueel ook het gemak proeven van een magic ring...
Aan de deelnemers de vraag om zelf een haaknaald (nr. 2,5) mee te nemen en (voor een uiltje) drie bolletjes, bij elkaar passende kleuren haakgaren.
Regelmatig komen er nieuwe patronen uit die gratis ter beschikking worden gesteld bij het volgen van een workshop. Ook eigen projecten worden meegebracht en indien nodig bieden we daarbij hulp.
De kosten voor de workshop zijn €5,= per avond, excl. extra gebruikt materiaal. De avond begint om 19:30 uur en is rond 21:30 uur weer afgelopen. Koffie, thee of iets fris is bij de prijs inbegrepen.
Geef je snel op dan plannen we samen een datum!

Scrappen

Iedereen heeft wel foto’s liggen die nog eens moeten worden ingeplakt. Tegenwoordig staan de computers vol met digitale foto’s. Dus wat is er leuker om deze foto’s op een aparte manier in te plakken en de pagina’s te versieren met papier, dingen en kleurtjes die bij de foto’s passen. Dat is scrappen (oftewel scrapbooken).

Op woensdagavond kun je bij ons komen 'croppen'
Croppen betekent letterlijk: het overtollige gedeelte van een foto afknippen. Er kunnen diverse dingen op een foto staan die er best af kunnen. Zoals: een vinger in beeld, iemand staat er maar half op of teveel lucht. Door te croppen komt je onderwerp van de foto meestal beter uit. De term ‘crop’ wordt ook gebruikt voor een groepje mensen dat gezellig samen gaat scrappen. Dat doen wij dus in onze workshopruimte! Neem je eigen scrapwerkstuk, foto’s en materiaal mee en kom bij ons verder werken. Er zijn allerlei machines aanwezig die je kunt gebruiken om jouw werkstuk leuker, beter en mooier te maken!
Of maak een minialbumpje, een labelboekje of iets anders creatiefs met foto's*.
Per avond (19:30 tot 21:30/22:00 uur) betaal je €5,=, inclusief het gebruik van mallen, stempels en machines.

* Materiaal dat niet door jezelf is meegebracht kan ook bij ons aangeschaft worden.

Kaartendozen

Met gebruik van de ‘zutter’ maken we een kaartendoos, waarin uiteindelijk 4 kaartenalbums komen. De doos heeft een formaat van 13x16x25 (bxdxh) en het deksel meet 14x17x5.
Je kunt het versieren met papier, verf, stempels, letters, lintjes en zo meer.
Gedurende 4 of 5 dagdelen maken we er in totaal 4 kaartenalbums bij om wenskaarten in te bewaren: ‘lente’, ‘zomer’, ‘herfst’ en ‘winter’.
We gebruiken de ‘zutter’ om de albums in te binden en met gebruik van de ‘Cricut’ en de ‘Cuttlebug’ versieren we ze.
Het meeste materiaal hebben we in voorraad, maar kies je voor een bepaalde kleur of lay-out, dan kun je het materiaal ook vooraf bij een winkel kopen.
De kosten zijn €5,= per workshopdagdeel + materiaalkosten (de materiaalkosten komen in totaal gemiddeld uit op €35,=).
Het kan op een middag of avond in overleg.

Kinderpartijtjes

Fimoklei is ook leuk om mee te werken tijdens een kinderpartijtje! Hieronder zie je foto's van het eerste kinderpartijtje in onze workshopruimte en dit partijtje was van LIEKE (toepasselijk toch?).

Kinderpartijtje Kinderpartijtje Kinderpartijtje
Een kinderpartijtje fimokleien bestaat uit een middag (in overleg) van zo'n 2,5 á 3 uur waarin een groepje van maximaal 6 kinderen, mooie kralen leert maken van fimoklei. De kleuren mag je zelf uitzoeken!
Tijdens een pauze (met limonade en wat lekkers) worden de kralen gebakken. Daarna kunnen ze worden gelakt en geregen tot een ketting of armband.

Kosten: €10,= per kind. Dit is inclusief materiaalkosten*, drinken en wat lekkers en het gebruik van de oven.

* Het gaat hier om de klei, en de 'eenvoudige' materialen om het tot een sieraad te verwerken.