Workshops

 Kaarten maken:

In onze workshopruimte zijn we begonnen met kaarten maken op de dinsdagmiddag. Inmiddels zijn er al ruim tien jaar verstreken sinds het begin en dus al honderden kaarten gemaakt.

Ieder van u heeft een speciale voorkeur voor de techniek en de stijl van de kaart en we hopen daar op te kunnen inspringen en met z’n allen verrassende ideeën op te doen en van elkaar te kunnen leren.
Per middag is er plaats aan de tafel voor 8 workshoppers en we streven er naar om elke twee weken een of meerdere kaarten te maken. We starten dan om 14:00 uur en zullen doorgaan tot 16:00 uur, al naar gelang de moeilijkheidsgraad. Mocht er een middag vol zitten, of u kunt (een keer) niet op dinsdagmiddag, dan plannen we samen een nieuwe dag en datum.
De kosten zijn €6,=* per middag voor één kaart en als u nog een extra kaart wil en kan maken kost dat €1,= per kaart extra. Dit is inclusief alle materiaal en gebruik van mallen en machines.

* Als de gekozen kaart meer of duurder materiaal nodig heeft, passen wij de basisprijs aan.

 Fimokralen maken

Fimoklei is een zachte klei die in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen is. Tijdens onze workshop laten we u zien hoe u een ‘cane’ kunt maken, waarna u er mooie kralen van kunt vormen. Deze kralen worden afgebakken en daarna gelakt. U kunt er voor kiezen deze dan tot een ketting of armband te rijgen.
Een workshop bestaat uit (ten minste) 2 middagen of avonden van 2,5 uur lang. De kosten zijn €6,= per dagdeel, exclusief materiaalkosten. Per workshop kunnen er maximaal 6 personen werken aan de tafel en met de beschikbare gereedschappen.
Ook leuk voor een vrijgezellenfeest!

 Scrappen

Iedereen heeft wel foto’s liggen die nog eens moeten worden ingeplakt. Tegenwoordig staan de computers vol met digitale foto’s. Dus wat is er leuker om deze foto’s op een aparte manier in te plakken en de pagina’s te versieren met papier, dingen en kleurtjes die bij de foto’s passen. Dat is scrappen (oftewel scrapbooken).

Croppen betekent letterlijk: het overtollige gedeelte van een foto afknippen. Er kunnen diverse dingen op een foto staan die er best af kunnen. Zoals: een vinger in beeld, iemand staat er maar half op of teveel lucht. Door te croppen komt je onderwerp van de foto meestal beter uit.

De term ‘crop’ wordt ook gebruikt voor een groepje mensen dat gezellig samen gaat scrappen. Dat doen wij dus in onze workshopruimte! Neem je eigen scrapwerkstuk, foto’s en materiaal mee en kom bij ons verder werken. Er zijn allerlei machines aanwezig die je kunt gebruiken om jouw werkstuk leuker, beter en mooier te maken!

Momenteel hebben we voor de scrappers de woensdagavond ingericht. Per avond betaal je €5,=, inclusief het gebruik van mallen, stempels en machines.